Tech Nieuws

Computer onderdelen en PC hardware

Een PC bestaat uit verschillende onderdelen met elk een eigen functionaliteit. Coolgods biedt een diversiteit aan computer onderdelen, pc hardware, invoer apparaten en pc accessoires. 

Van een behuizing ventilator tot een complete computer behuizing. Wij hebben jaren ervaring en kennis en adviseren je graag over de keuze van de juiste componenten om zo je nieuwe pc of upgrade samen te stellen.

Denk je al enige tijd na over het zelf assembleren van een nieuwe computer of misschien wil je jouw bestaande pc upgraden met nieuwe hardware. Bij Coolgods vind je een legio aan onderdelen en accessoires. Hieronder hebben we een aantal belangrijke componenten beschreven en punten waaraan je moet denken bij de aanschaf van deze PC hardware.

Behuizingen: De PC behuizing is vanuit het optisch oogpunt een belangrijk onderdeel voor velen. Toch gaat het niet alleen om de buitenkant maar is het ook belangrijk om naar de binnenkant te kijken en na te gaan welke inbouw mogelijkheden een behuizing biedt.

Voedingen:  De PC voeding is er om alle componenten in je computer te voorzien van voldoende stroom. De belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van een PC voeding zijn, het type form factoor (formaat) welke in jouw pc behuizing past en de benodigde hoeveelheid wattages zodat je componenten voldoen gevoed worden.

Koeling: Deze groep hebben we onderverdeeld in twee categorieën, processor koeling en behuizing koeling. De processor koeler zorgt ervoor om de warmte van de microprocessor af te voeren. Dit gebeurt via een koellichaam met daarop een ventilator gemonteerd. Belangrijk is dat je de juiste koeler selecteert op basis van je moederbord socket waarop de koeler bevestigd wordt. Zodra je een nieuwe processor koeler gaat monteren heb je ook nieuwe koelpasta nodig. Koelpasta, ook wel thermal-paste genoemd zorgt voor een beter contact tussen de processor en het koellichaam.

Behuizing koeling is niet altijd standaard, voldoende of stil genoeg. Het assortiment ventilatoren is bij Coolgods ruim en geselecteerd op de belangrijkste aspecten. Afmetingen, kies het juiste formaat ventilator welke je in jouw behuizing wil monteren. Zoek je stille ventilatoren let dan op de geluidsproductie en draaisnelheid (RPM) van de ventilator, hoe minder omwentelingen per minuut hoe stiller de ventilator. Tot slot kies je het type connector waarmee je de ventilator op je moederbord aansluit.

Mocht je nog vragen hebben of advies wensen, mail of bel dan met onze verkoop specialisten, we zitten voor je klaar. Telefoonnummer: 0495-596511 of via email: info@coolgods.nl

Kijk hier voor ons gehele assortiment pc onderdelen en componenten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.