Tech Nieuws

Ergonomische randapparatuur

Ergonomisch toetsenbord

Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat 1 op de 6 mensen in Nederland last hebben van RSI welke ontstaat door werken aan het bureau en met de computer of laptop. 

Voornamelijk wordt dit veroorzaakt door de houding waarin met achter het bureau zit en in welk houding met de muis en toetsenbord gewerkt wordt. Meer dan de helft van het aantal computers dat tegenwoordig verkocht wordt is een laptop. 50% van alle gebruikers heeft last van spieren en gewrichten tijdens het gebruik van de laptop, zo blijkt ook uit een onderzoek van TNS Nipo. Werk efficiënter met meer gevoel voor uw lichaam. Voorkom gezondheidsklachten, richt uw werkplek ergonomisch in.

Waar moet u op letter bij het ergonomisch inrichten van uw werkplek?
Het belangrijkste is dat u een correcte houding aanneemt, een correcte houding kan worden verkregen door het gebruik van een extern beeldscherm op juiste hoogte en/of een laptop standaard met daarbij een extern ergonomisch toetsenbord met verticale muis. Er zijn meerdere varianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld laptop standaarden welke in verschillende hoogte te positioneren zijn of met extra koeling. Ook sets van pols steunen en special en ergonomisch gevormde toetsenborden en computer muizen in verticale stand waar uw pols en onderarm minder belast worden tijdens het gebruik.

Als u nog geen gezondheidsklachten heeft maar wel risico loopt omdat u veel beeldschermwerk verricht, is het goed om kritisch naar uw huidige zithouding en invoerapparatuur te kijken. Als u al wel RSI-klachten heeft, is het beter om niet zelf aan uw werkplek te gaan sleutelen. Laat uw behandelaar u dan begeleiden bij de inrichting van een nieuwe werkplek en de keuze in juiste ergonomische randapparatuur. Wij adviseren u bijvoorbeeld Dr. Kees Tempel van www.tennisarm.nl. Dr. Tempel is gespecialiseerd in RSI klachten, met name de tennisarm, golfarm en muisarm in de volksmond genoemd.

Uiteraard kunt u ook bij Coolgods terecht voor uw vragen en advies betreffende de ergonomische computer producten welke wij aanbieden in onze webwinkel, wij adviseren u graag zodat u de juiste keuze maakt. Voor een overzicht van de huidige ergonomische producten neemt u dan een kijkje in ons assortiment: https://www.coolgods.nl/producten/randapparatuur/ergonomische-producten.html

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.