Tech Nieuws

Hoesjes en bumpers

Iphone SE bumper

De meeste mensen kunnen niet zonder hun smartphone. Helaas is een smartphone vaak kostbaar én kwetsbaar. Het is dan ook niet onverstandig je dure smartphone te beschermen met een hoesje. 

En met een hoesje kan je je smartphone een nieuw uiterlijk geven als je de oude zat bent. Het aanbod hoesjes is ontzettend groot en er zijn diverse soorten hoesjes om uit te kiezen. Elk soort met zijn eigen voor- en nadelen. Wij hebben er enkele voor je op een rijtje gezet: 

Bumper
Wil je het uiterlijk van je smartphone niet veranderen maar het toestel toch nog enigszins beschermen, dan is een bumper case het overwegen waard. De bumper wordt om de randen van de smartphone aangebracht waardoor de zijkanten worden beschermd tegen stoten en vallen. De voorkant en achterkant van de smartphone blijven echter onbeschermd. De randen van sommige bumpers zorgen ervoor dat de smartphone iets omhoog komt wanneer je deze op tafel legt. Hierdoor maakt de voor- of achterkant geen contact met het oppervlak van de tafel, wat krassen kan voorkomen. 

Soft case, silicone case
Soft cases zijn zachte hoesjes die zijn gemaakt van TPU of silicone. TPU hoesjes zijn iets steviger dan silicone hoesjes waardoor deze iets minder flexibel zijn en vaak wat beter om de smartphone heen blijven zitten. Daarmee noemen we ook direct het grootste nadeel van een soft case of silicone case, want het wil nog wel eens gebeuren dat het toestel iets verschuift in het hoesje (vooral als je deze in je broekzak draagt). Een hard case blijft over het algemeen wat beter zitten, maar een soft case of siliconen hoesje heeft weer als voordeel dat je deze veel makkelijker om de smartphone heen doet. Handig als je vaak wisselt van hoesje! Ben jij iemand die zijn telefoon vaak laat vallen of regelmatig ergens tegenaan stoot, dan kun je misschien beter voor een soft case dan voor een hard case gaan. Een soft case is beter bestand tegen vallen en stoten en zal de val of stoot enigszins absorberen.

Flip case, book case, wallet flip case
Een flip case biedt de beste bescherming tegen krassen, stoten, stof en vuil. Omdat dit hoesje zowel de voorkant als achterkant van de smartphone beschermt, is deze wat bescherming betreft een zeer goede keuze. Een flip case kan vervelende beschadigingen voorkomen aangezien deze je smartphone rondom beschermt. Als je je smartphone veel in je broekzak, jaszak of in een tas bewaart, is de kans op beschadiging door bijvoorbeeld krassen van sleutels of door stoten aanwezig. Ook het scherm van je smartphone (het meeste kwetsbare deel van een smartphone) wordt goed beschermd door een flip case. Een flip case bestaat uit een klep die de voorkant beschermt, een achterkant van (meestal) hetzelfde. De kunststof case binnenin houdt de smartphone stevig op zijn plek. Om de smartphone te gebruiken hoef je deze niet uit de case te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.