Van keukentafel tot werkplek

Bij een goede werkplek thuis komt veel kijken. Je moet denken aan een goede stoel, de afmeting naar je scherm, de juiste hoogtes voor je scherm en je lichaam op de juiste positie houden. Daarnaast hebben mensen vaak last van vermindering van de productiviteit door de vele dingen die je kunnen afleiden, denk aan rondrennende kindjes maar natuurlijk ook je tv of het internet. Zo zie je maar hoeveel er bij komt kijken als je je keukentafel wilt omtoveren tot werkplek.

In deze blog bespreken we wat je kan veranderen aan je thuissituatie en hoe je de productiviteit het hoogste houdt. 

Persoonlijke ervaring

Deze blog typ ik ook zelf op een laptop en ik merk ook wat de problemen hiermee zijn. Je zit te snel te dichtbij, de afleidingen zijn groter dan op kantoor en ik kan me slecht concentreren thuis. Op deze problemen heb ik zelf wel een oplossing gevonden. Ik heb een laptopstandaard gekocht die ervoor zorgt dat mijn laptop wat hoger staat zodat ik mijn nek niet overbelast met het typen. Ook heb ik mijn lettertype van mijn laptop verhoogd zodat ik gemakkelijker op afstand kan blijven en geen last krijg van mijn ogen. Ik heb geluiddempende oortjes in zodat ik niks hoor van de omgeving om me heen en ik werk binnen. Op deze manier heb ik geprobeerd om van mijn keukentafel een werkplek te maken.

Ook maak ik vaker een rondje door het bos maar ik hou hiermee wel rekening met de maatregelen die het RIVM heeft opgelegd. Ik zorg dat ik netjes op afstand blijf en doe dit op de minder drukke uren. Als je overigens in de stad woont kan ik dit niet aanraden, denk dan bijvoorbeeld aan je balkon of loop een rondje in je tuin. Heb je dit beide niet, volg dan een online sportschema voor tussendoor. Hierdoor kom je fysiek beter uit de crisis dan toen voorheen! Win-win dus. 

Oplossing voor nekklachten

Nu naar hoe je jouw werkplek kan verbeteren. Als je last krijgt van je nek schaf dan een laptopstandaard aan. Heb je thuis nog een muis en toetsenbord liggen? Sluit deze dan aan op je laptop en zet je laptop op een verhogend standaard van bijvoorbeeld boeken. 

Ook zit je vaak te laag aan je keukentafel, gebruik een kussen zodat je op de juiste hoogte zit. Ga helemaal tegen de rug van je stoel zitten, hangen je benen dan? Zet dan een voetensteun onder je keukentafel zodat je rechtop kan blijven zitten en niet voorover hoeft te leunen. 

Oplossingen voor rugklachten

Zorg er echt voor dat je laptop hoog genoeg staat, de bovenkant van je scherm zou gelijk moeten zijn met de bovenkant van je hoofd. Pas ook op té zachte rugleuningen, deze kunnen na een verloop van tijd rugpijn veroorzaken doordat ze niet genoeg steun bieden.

Te lang achter je laptop hangen is ook niet goed voor je, drink wat meer zodat je wat vaker naar de wc moet. Hierdoor kijk je geen uren naar je scherm en hou je de productiviteit hoog. 

Alles op een rijtje:

 • Zorg voor afstand
 • Vergroot lettertype
 • Zorg voor zo min mogelijk afleiding
 • Blijf in beweging
 • Gebruik een verhoging voor je laptop
 • Zorg voor een goede stoel

Ergonomische bureaus

Goede kantoormeubelen verkleinen de kansen op lichamelijke klachten, dat is algemeen bekend. Wanneer je het belangrijk vindt dat ook jouw medewerkers en collega’s een gezondere werkplek hebben is het handig om misschien een keer een gesprek aan te gaan over een mogelijke upgrade van de kantoormeubelen. Doordat ergonomische bureaus ervoor zorgen dat uw werkplek gezonder en productiever wordt, gaan we er vandaag dieper op in. Lees hier de voordelen van ergonomisch werken

De voordelen van een ergonomisch bureau

Ergonomische bureaus zijn perfect voor een gezondere werkplek. Doordat deze versteld kunnen worden op de minimeter na kunnen deze voor iedereen op de perfecte hoogte worden ingesteld. Dit is vooral handig als er meerdere werknemers aan 1 bureau werken!

Ook kunnen werknemers wisselen tussen zitten en staan, hierdoor blijven ze actief en gaan ze niet hangen in hun stoel na een lange dag. Hierdoor schiet de productiviteit ook weer naar boven. Het grootste voordeel van een ergonomisch bureau is dat ze zonder enige moeite kunnen veranderd worden in een sta-werkplek.

Onze tips voordat je een nieuw bureau aanschaft

Vaak zijn bureaus niet stabiel genoeg. Er zou een kop koffie op het bureau moeten kunnen staan zonder te wankelen wanneer er een tikje tegenaan wordt gegeven, ook niet op de hoogste stand.

Ook moet de bureau geruisloos verstelbaar kunnen worden. Je wilt niet dat uw collega’s last hebben van het bureau wanneer jij deze probeert te verstellen.

Let ook op dat de geleiding van de kabels wanneer u een ergonomisch bureau zoekt. Die mogen zeker niet te los hangen of te strak zitten. Met een goed kabelmanagementsysteem voorkomt je schade aan de kabels of apparatuur wanneer de positie van de werkplek wordt veranderd.

Omdat alle ergonomische bureaus elektrisch te verstellen zijn is het belangrijk dat het verstellen soepel gaat. Het is belangrijk dat het makkelijk te bedienen is, ook wil je niet dat het schokt wanneer de hoogte wordt versteld. Alles moet soepel lopen.

Lees altijd de handleiding die toegevoegd wordt, zo weet je alles van jouw bureaus en kom je erachter wat wel en niet kan. Vaak vinden gebruikers dit overbodig maar later staan ze voor problemen omdat ze niet weten wat het systeem wel of niet kan.

De voordelen van een Smart Home

Een smart home biedt natuurlijk veel voordelen zoals comfort, veiligheid, kostenbesparing en gemak. In deze blog proberen wij alles netjes op een rijtje te zetten.

Veiligheid

Doordat je jouw huis op afstand kunt volgen is het veel veiliger, zo is het geen probleem als het huis niet gesloten is aangezien u dan op afstand het slot kan sluiten. Ook zijn slimme huizen handig voor senioren of voor personen die extra hulp nodig hebben. Door middel van de monitoring kunnen bijvoorbeeld verzorgers met een wachtwoord naar binnen, ze hebben dan geen sleutel nodig.

Kostenbesparend

Omdat de smart home de gebruiker begeleidt in duurzaam leven probeert deze jouw patroon te leren en herkennen. Zo wordt bijvoorbeeld jouw verwarming aangezet voor jij thuis bent, zo kom jij thuis in een warm huis zonder deze de verwarming aan te hebben.

Comfort

De nummer 1 reden waarom mensen kiezen voor een smart home is voor het comfort die het biedt. Zo kan je gemakkelijk vanuit bed al je sloten sluiten en alle lampen uitdoen. Ook kan je alvast jouw favoriete muziek op de speakers zetten en zorgen voor de juiste sfeer in huis.

Wat biedt Coolgods aan?

Coolgods biedt verschillende wifi lampen aan die te besturen zijn door middel van wifi met je telefoon. Deze kunnen van kleur veranderen en aan/uit worden gezet van afstand. Ook bieden we stopcontacten aan die werken op timer, zo kan jij alvast je lampen aanzetten voordat je thuis bent.

Ook hebben wij slimme in- en outdoor camera’s, hierdoor mist u nooit wat er in jouw huis gebeurt. Dit geeft natuurlijk meer inzicht maar ook beveiliging van uw huis. Doordat deze een microfoon heeft en een luidspreker kan je communiceren met jouw huishouden, communiceren met de kinderen die thuiskomen na school of zien waar je huisdieren mee bezig zijn. Op onze website kunt u verder lezen over de voordelen van een smart home

PC-koeling: Hoe en wat?

Waarom is een goede PC-koeling belangrijk?

Een goede pc-koeling is essentieel voor een computer. Jouw computer onderdelen produceren nou eenmaal veel warmte. Met een goede airflow in jouw pc kom je al heel ver maar zodra je in de hetere dagen gaat gamen of met betere componenten gaat werken is dit vaak niet genoeg. En dit kan lijden tot oververhitting, kortere levensduur en soms zelf smelten. Om te zorgen dat jou PC genoeg airflow heeft hebben we een artikel gemaakt met onze tips voor jouw behuizing. Deze is hier te lezen.   

Onze tips voor jou PC-koeling

 1. Maak je computer regelmatig schoon, zorg ervoor dat je zo veel mogelijk stof wegzuigt zodat jouw ventilatoren niet vastlopen of helemaal onder het stof gaan zitten. Vaak is een stoffige ventilator de nummer een boosdoener bij een oververhitte computer.
 2. Neem eens kijkje in je computerkast, zie je veel kabels los hangen of tegen componenten aan liggen? Zorg er dan voor dat je alle jouw kabels vastmaakt met een tie-wrap of een kabelbinder, voorkom dat je kabels kapot gaan door ze te strak vast te maken. Daarentegen hebben veel computerkasten van deze tijd maatregelen genomen en kan je de kabels verwerken op een nette manier, vooral de behuizingen met een glazen wand.
 3. Zorg voor genoeg ruimte rondom jouw PC, je wilt hem niet tegen wanden of in een kast hebben staan. Hierdoor kunnen de ventilatoren niet goed draaien en zal er veel meer warmte ontstaan dan je wilt. Zorg ervoor dat er genoeg lucht rondom jouw computer kan stromen zodat jouw PC zichzelf voldoende kan koelen.
 4. Goedkoop is duurkoop en dat geldt al helemaal voor jouw pc-koeling. Zorg ervoor dat je genoeg geld uitgeeft aan jou koelingen zodat je niet over een paar maanden weer een nieuwe kan kopen omdat ze oude niet goed genoeg koelt en jouw processor nog steeds oververhit.

Wat raadt Coolgods aan?

X2 Eclipse advanced 992

De Eclipse advanced 992, onze populairste koeler, door zijn zes heatpipes met een diameter van 6mm wordt de hitte snel afgevoerd en verspreid over het aluminium blok wat weer gekoeld wordt door de actieve luchtkoeling door middel van de gemonteerde ventilator.

ABKONCORE Spider Spectrum

De ABKONCORE Spider Spectrum, een van onze RGB-ventilatoren. Beschikt over anti-vibratie pads op elk van de 8 hoeken van de koeler om de trillingen die worden gegenereerd tijdens het gebruik van de ventilator te minimaliseren. De afstandsbediening kan de kleur van het licht naar wens aanpassen, evenals de LED-snelheid en ventilatorsnelheid. Hiermee kunt u de instellingen van de ventilator in uw voorkeur personaliseren.

Alseye X12 ARGB

De Alseye X12 ARGB, de keuze van de redactie, door zijn unieke design en led functies is deze ventilator een echte eyecatcher. Deze stoere fan bevat een hydraulisch lager dat een gecoördineerde luchtstroom laat stromen vanwege zijn unieke frame en blad ontwerp. Verder bevat deze pc-ventilator een RGB-lichteffect voor een spectaculaire esthetiek in jouw computer behuizing.

PC-behuizingen: Hoe en wat?

Hoe en wat: Betere en sterkere PC-behuizingen

Welke behuizing moet ik kopen voor mijn PC? Deze vraag stelt iedere PC-bouwer zich af. Er is zoveel keuze de laatste tijd en niet alleen in formaat, maar ook kwaliteit en ontwerpen. Een heel groot deel van deze keuze hangt af van jouw eigen smaak. Je kan het zo groot maar ook zo klein aanpakken als je zelf wilt. Sommige mensen wil een behuizing met allemaal toeters en bellen maar anderen willen juist een meer bescheiden behuizing die gewoon zijn werk doet. Dit is allemaal persoonlijke voorkeur en hier kunnen wij niet over bepalen. Wel kunnen wij tips geven over factoren die wel meetbaar zijn.

Twee factoren wel meetbaar zijn, koelprestaties en geluidsproductie. Maar dit blijft ook een persoonlijke voorkeur. Sommigen hebben graag hun PC helemaal stil en anderen hebben geen probleem met een beetje geluid. Koelprestaties zijn daarentegen wel heel belangrijk voor iedereen, je wilt natuurlijk niet dat iets oververhit en doorbrandt tijdens het gamen. Ook is een goede koeling belangrijk voor harde schijven, omdat ze hierdoor aanzienlijk langer kunnen meegaan.   

Onze tips:

 • Koop een stevige behuizing van goede kwaliteit

Goedkoop is duurkoop, als je even denkt geld te besparen door slechte PC-behuizingen te kopen heb je het mis. Het is belangrijk dat jouw behuizing zich aan de eisen voldoet die jij aan jouw PC stelt. Als jij wilt werken met het beste van het beste qua componenten moet je ook werken met het beste van het beste qua PC-behuizingen.

 • Koop je behuizing nadat je de componenten hebt gekocht

Pas jouw behuizing aan, aan de hand van jouw componenten. Alles moet genoeg ruimte hebben zodat er genoeg air flow in jouw behuizing rondgaat zodat jij geen last krijgt van oververhitting of onder prestatie van jouw componenten.

 • Zorg voor de juiste voeding

Zeker als je een game PC bouwt is het belangrijk dat je met de juiste behuizing werkt. Wanneer er gebruikt worden gemaakt van een goede videokaart en meerdere harde schijven is het heel belangrijk dat jouw behuizing voldoet aan de juiste voeding.

Wat raadt Coolgods aan?

CHRONOS ZERO NOISE

Als jij het belangrijk vindt dat jouw PC geen geluid maakt en helemaal geruisloos is raden wij onze CHRONOS ZERO NOISE aan. Omdat de voor, linker- en rechterkant bedekt zijn met geluidsisolerend materiaal worden de trillingen optimaal onderdrukt en wordt er gezorgd voor de perfecte stilte.

TARAXX 1

Ben jij zo trots op jou PC dat jij het wilt laten zien met een transparante kast dan is de TARAXX 1 misschien wat voor jou. Door het ongebruikelijke ontwerp is deze behuizing echt een eyecatcher. De lay-out van deze behuizing is ruim en ondersteunt meerdere manieren om te upgraden.  

CHRONOS 510S

Wil jij een RGB-behuizing dan is de CHRONOS 510S misschien wat voor jou. In de voorkant zitten vierkante spectrum-LED’s en in de achterkant zit een led ventilator. Het vierkante patroon geeft een luxueus en uniek ontwerp en is zeker een aanrader op esthetisch opzicht. Ook door het getemperd glas aan de linkerzijde wordt de binnenkant zichtbaar en kan je configuratie bekijken van buiten.

Ergonomisch werken

Wat is ergonomie?

Ergonomie zorgt ervoor dat het functioneren van mensen wordt bevorderd. Denk hierbij aan het optimaliseren van de werkplek en de werkomgeving. In het dagelijkse leven kijken we dan vooral naar de volgende punten: heffen en tillen van lasten, aangepaste handgereedschappen en het correcte zitgedrag achter de pc. In relatie tot het laatste verdiepen wij ons op het ergonomisch en gezond werken achter het bureau en de PC. Er zijn tegenwoordig steeds meer medewerkers die ervoor kiezen om staand te gaan werken, hierdoor creëer je meer afwisseling en zorg je voor een betere doorbloeding door je gehele lichaam.

Waarom is een ergonomische werkplek belangrijk?

We brengen tegenwoordig veel tijd zittend door, denk aan ’s avonds op de bank maar ook overdag op werk of op school. Volgens een onderzoek aan de University of Leicester verdubbelt langdurig zitten de kans op hart- en vaatziekten. Ook hebben de mensen die langer dan 8 uur zitten per dag 15% meer kans op een vervroegde dood. Een ergonomische werkomgeving zorgt tevens voor een veilige en gezonde werkomgeving, het kantoor wordt er levendiger van en je krijgt een betere fysieke en mentale gezondheid. Daardoor wordt het ziekteverzuim lager en de productiviteit schiet omhoog.

Tips om jouw werkplek te verbeteren:

 • Hoofd

Het is belangrijk om jou hoofd recht boven je schouders te houden, zodra je met je hoofd naar voren moet kantelen kan je nek- en rugklachten krijgen.

 • Scherm

Zorg ervoor dat je scherm en je toetsenbord recht voor je staan, het is niet de bedoeling dat je de hele dag schuin moet kijken, dat is slecht voor je nek. Als je hoofd recht boven je schouders staat mag de bovenkant van je scherm niet boven ooghoogte komen.

 • Armen

Zorg ervoor dat je armen ten allen tijden ondersteund zijn. Zodra je dit niet hebt kunnen je armspieren, nek en schouders gaan irriteren. Schaf een bureaustoel met armleuningen aan en je gaat merken dat je geen last meer hebt van je armen na een lange dag werken.

 • Headset

Bel je veel op kantoor? Dan is het belangrijk om een headset aan te schaffen zodat je niet steeds met je telefoon tussen je oren en schouders zit.

 • Ogen

Zorg ervoor dat je tenminste buiten armbereik van je beeldscherm blijft, zit je te dichtbij kan je last krijgen van irritaties. Staar af en toe in de verte, kijk naar buiten en geef je ogen rust.  

 • Voeten

Zorg ervoor dat je met allebei je voeten aan de grond kan, vermijd dat je voeten gaan hangen. Verlaag je bureau en stoel of maak gebruik van een voetensteuntje.

Hoe creëer ik een ergonomische werkplek thuis

In veel gevallen zijn eettafels te hoog of te laag om aan te werken. De voorkeur gaat altijd uit naar een bureau wat verstelbaar is in hoogte. Nog beter is het om gebruik te maken van een sta-zit bureau. Ook de normale eetkamerstoel is niet geschikt voor langere werksessies, kies voor een goede bureaustoel met armleuningen en verstelbare zittingen voor de juiste houding. Ook kan een laptopsteun en draadloze muis met een toetsenbord jouw online werkzaamheden veel gezonder maken.