Tech Nieuws

PC-koeling: Hoe en wat?

Waarom is een goede PC-koeling belangrijk?

Een goede pc-koeling is essentieel voor een computer. Jouw computer onderdelen produceren nou eenmaal veel warmte. Met een goede airflow in jouw pc kom je al heel ver maar zodra je in de hetere dagen gaat gamen of met betere componenten gaat werken is dit vaak niet genoeg. En dit kan lijden tot oververhitting, kortere levensduur en soms zelf smelten. Om te zorgen dat jou PC genoeg airflow heeft hebben we een artikel gemaakt met onze tips voor jouw behuizing. Deze is hier te lezen.   

Onze tips voor jou PC-koeling

  1. Maak je computer regelmatig schoon, zorg ervoor dat je zo veel mogelijk stof wegzuigt zodat jouw ventilatoren niet vastlopen of helemaal onder het stof gaan zitten. Vaak is een stoffige ventilator de nummer een boosdoener bij een oververhitte computer.
  2. Neem eens kijkje in je computerkast, zie je veel kabels los hangen of tegen componenten aan liggen? Zorg er dan voor dat je alle jouw kabels vastmaakt met een tie-wrap of een kabelbinder, voorkom dat je kabels kapot gaan door ze te strak vast te maken. Daarentegen hebben veel computerkasten van deze tijd maatregelen genomen en kan je de kabels verwerken op een nette manier, vooral de behuizingen met een glazen wand.
  3. Zorg voor genoeg ruimte rondom jouw PC, je wilt hem niet tegen wanden of in een kast hebben staan. Hierdoor kunnen de ventilatoren niet goed draaien en zal er veel meer warmte ontstaan dan je wilt. Zorg ervoor dat er genoeg lucht rondom jouw computer kan stromen zodat jouw PC zichzelf voldoende kan koelen.
  4. Goedkoop is duurkoop en dat geldt al helemaal voor jouw pc-koeling. Zorg ervoor dat je genoeg geld uitgeeft aan jou koelingen zodat je niet over een paar maanden weer een nieuwe kan kopen omdat ze oude niet goed genoeg koelt en jouw processor nog steeds oververhit.

Wat raadt Coolgods aan?

X2 Eclipse advanced 992

De Eclipse advanced 992, onze populairste koeler, door zijn zes heatpipes met een diameter van 6mm wordt de hitte snel afgevoerd en verspreid over het aluminium blok wat weer gekoeld wordt door de actieve luchtkoeling door middel van de gemonteerde ventilator.

ABKONCORE Spider Spectrum

De ABKONCORE Spider Spectrum, een van onze RGB-ventilatoren. Beschikt over anti-vibratie pads op elk van de 8 hoeken van de koeler om de trillingen die worden gegenereerd tijdens het gebruik van de ventilator te minimaliseren. De afstandsbediening kan de kleur van het licht naar wens aanpassen, evenals de LED-snelheid en ventilatorsnelheid. Hiermee kunt u de instellingen van de ventilator in uw voorkeur personaliseren.

Alseye X12 ARGB

De Alseye X12 ARGB, de keuze van de redactie, door zijn unieke design en led functies is deze ventilator een echte eyecatcher. Deze stoere fan bevat een hydraulisch lager dat een gecoördineerde luchtstroom laat stromen vanwege zijn unieke frame en blad ontwerp. Verder bevat deze pc-ventilator een RGB-lichteffect voor een spectaculaire esthetiek in jouw computer behuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.